خرید بیمه شخص ثالث،ایران،آسیا،البرز،دی،روش محاسبه،تخفیف،نرخ | بیمه برگ

با وجود انواع مختلف بیمه، بیمه شخص ثالث یکی از بیمه های پر مخاطب به شمار می رود و قطعا یکی از دلایل پر مخاطب بودن این بیمه، اجباری بودن آن است.

هدف از ایجاد این بیمه حمایت از افرادی است که در اثر حادثه رانندگی دچار آسیب مالی یا جانی می شوند.

بیمه شخص ثالث چیست؟

بیمه شخص ثالث قرارداد بیمه ای است که بین بیمه گر (شرکت بیمه) و بیمه گزار (مالک وسیله نقلیه) منعقد می شود تا در هنگام بروز حادثه و ورود ضرر به شخص ثالث، شرکت بیمه این ضرر و خسارت را جبران کند.

به غیر از شخص راننده، جبران خسارت هر کس که در حادثه رانندگی دچار آسیب بدنی از قبیل شکستگی، از کار افتادگی یا فوت شود با شرکت بیمه خواهد بود.

امروزه بیمه های شخص ثالث راننده مقصر را فقط از نظر خسارت جانی، تحت پوشش بیمه حوادث راننده قرار می دهند.

روش محاسبه حق بیمه شخص ثالث

حق بیمه پایه تعیین شده توسط بیمه مرکزی

هر سال قوه قضاییه مبلغی را به عنوان دیه انسان کامل در ماه های حرام مشخص خواهد کرد. مثلا در سال 96 دیه انسان کامل در ماه های حرام (محرم، رجب، ذی القعده و ذی الحجه) 280 میلیون تومان و در ماه های غیر حرام 210 میلیون تومان تعیین شده بود.

بر همین اساس حداقل پوشش مالی بیمه در سال 96، 7 میلیون تومان تعیین شد که بیمه مرکزی براساس آن حداقل و حداکثر حق بیمه شرکت های بیمه را تعیین نمود.

تخفیف عدم خسارت شرکت بیمه

اگر شخصی که دارای بیمه شخص ثالث است به مدت یک سال یا سال های متمادی از بیمه خود استفاده نکند. به ازای هر سال استفاده نکردن از بیمه شخص ثالث، به او تخفیف تعلق می گیرد.

ت ع خ

یک سال

دو سال

سه سال

چهار سال

پنج سال

شش سال

هفت سال

هشت سال به بالا

تخفیف

10%

15%

20%

30%

40%

50%

60%

70%


کاربری خودرو

کاربری خودرو میزان ریسک یک خودرو برای بروز تصادف و مقدار هزینه معمول در موقع تصادف رانندگی را مشخص می کند.

خودروهایی مثل تاکسی، خودروهای مربوط به آموزش رانندگی، آمبولانس، حمل خون، آتش نشانی و از این قبیل خودرو ها باید حق بیمه بیشتری را نسبت به خودروهای عادی پرداخت کنند.

جریمه دیر کرد بیمه شخص ثالث

همانطور که در ابتدا گفته شد بیمه شخص ثالث از بیمه نامه های اجباری می باشد و تمام مالکین وسیله نقلیه باید نسبت به دریافت آن اقدام کنند.

اگر شخصی در تمدید بیمه نامه شخص ثالث، تعلل کند و تمدید آن را به عقب بیاندازد به ازا هر روز دیرکرد، حق بیمه او افزوده خواهد شد.

این جریمه که به صورت روز شمار محاسبه می شود تنها تا 365 روز اعمال خواهد شد، به عبارت دیگر جریمه دیر کرد یکسال با چند سال تفاوتی ندارد.

میزان پوشش

مورد دیگری که میزان حق بیمه را مشخص می کند میزان پوشش بیمه است.

مثلا در سال 96 که حداقل پوشش بیمه ای 7 میلیون تومان تعیین شده بود، اگر شخصی بیمه نامه ای با این حداقل پوشش بیمه تهیه کند به تبع حق بیمه کمتری را نیز می پردازد.

ولی اگر شخص پوشش بیمه ای بیشتری را انتخاب کند حق بیمه بیشتری نیز می پردازد.

فایده این موضوع در هنگام تصادفات مشخص می شود، برای مثال اگر شخصی که دارای بیمه نامه با حداقل پوشش بیمه ای است دچار تصادف شده و به میزان 8 میلیون تومان به دیگری خسارت وارد کند، شرکت بیمه 7 میلیون از این خسارت را جبران کرده و پرداخت باقی مانده خسارت به عهده خود بیمه گزار است.

اما در همین مثال اگر بیمه گزار حق بیمه بیشتری پرداخت کند، از پوشش بیمه ای بیشتری برخوردار خواهد شد بنابراین در هنگام تصادف نیز تمام خسارت ایجاد شده توسط شرکت بیمه پرداخت می شود.

تخفیف شرکت بیمه

هر سال بیمه مرکزی با توجه به نرخ دیه حداقل و حداکثر میزان حق بیمه را تعیین می کند. شرکت های بیمه بین این حداقل و حداکثر تعیین شده توسط بیمه مرکزی، مبلغی رو به عنوان حق بیمه شخص ثالث برای شرکت خود انتخاب می کنند.

حق بیمه انتخاب شده با اعمال تخفیفات بیمه ای نباید از حداقل تعیین شده توسط بیمه مرکزی کمتر باشد.

مدت اعتبار بیمه نامه

معمولا بیمه شخص ثالث به صورت سالانه خریداری می شود، اما در برخی از موارد ممکن است اشخاص این بیمه را به صورت شش ماهه یا حتی روزشمار تهیه کنند. البته بیمه های روزشمار یا شش ماهه چون برای شرکت بیمه ریسک بیشتری دارند حق بیمه آنها بیشتر می باشد.

نرخ حق بیمه شخص ثالث در سال 97

مدل اتومبیل

کمتر از 4 سیلندر

پراید، پیکان، سمند

4 سیلندر

بیش از 4 سیلندر

حق بیمه

836 هزار تومان

990 هزار تومان

1,163,800 هزار تومان

1,302,400 هزار تومان


گم شدن بیمه شخص ثالث

کسانی که بیمه شخص ثالث خود را گم کرده اند باید فورا موضوع را به شرکت بیمه اطلاع دهند.

سپس به همراه سند مالکیت اتومبیل و کارت شناسایی، باید به مجتمع شرکت بیمه خود رجوع کنند و گواهی بیمه ثالث را دریافت نمایند. برای بیمه شخص ثالث المثنی صادر نمی شود.

گواهی بیمه به صورت رایگان صادر شده و همچون اصل بیمه نامه ارزش دارد.

کسانی که نام شرکت بیمه شخص ثالث خود را فراموش کرده اند باید ابتدا به سایت بیمه مرکزی رجوع کنند و با اطلاعات اتومبیل خود از قبیل شماره پلاک خودرو، شماره شاسی، شماره موتور یا شماره بیمه نامه، مشخصات بیمه خود را دریافت کرده سپس مراحل بالا را برای دریافت گواهی بیمه شخص ثالث انجام دهند.

تغییرات قانون بیمه شخص ثالث

_در سال های گذشته در ابتدا هر سال شمسی که بیمه مرکزی حق بیمه جدید بیمه شخص ثالث را اعلام می کرد، بیمه گزاران ما به تفاوت حق بیمه سال جدید و قدیم را می پرداختند تا بتوانند از حداقل پوشش بیمه شخص ثالث استفاده کنند.

اما خوشبختانه در سال 96 این موضوع از قانون حذف شد و در صورت بروز حادثه ما به تفاوت ناشی از افزایش دیه و حق بیمه توسط صندوق خسارات بدنی پرداخت می شود.

_حق بیمه شخص ثالث برای رانندگان متخلف و رانندگانی که دارای نمره منفی هستند نسبت به سایر رانندگان بیشتر است.

_طبق قانون جدید اگر شخصی با تقلب از شرکت بیمه شخص ثالث، خسارت دریافت کند علاوه بر این که باید دو برابر خسارت دریافتی را بپردازد به حبس تعزیری نیز محکوم می شود.

_اگر راننده به علت رعایت نکردن قوانین و مقررات راهنمایی رانندگی باعث بروز تصادف شود، باید بخشی از خسارت را جبران کند.

_اگر مدارک بیمه گزار کامل بوده و طبق رای دادگاه بیمه گزار مستحق دریافت خسارت از شرکت بیمه باشد اما شرکت بیمه در پرداخت خسارت تاخیر کند، جریمه می شود.

پوشش بیمه حوادث راننده در قانون جدید، تمام خسارات جانی راننده مقصر را نیز در بر می گیرد.

_در صورتی که حادثه ای به علت خرابی راه، جاده یا نبود علائم راهنمایی رانندگی مناسب اتفاق افتد،شرکت بیمه می تواند طبق رای دادگاه از این سازمان ها خسارت دریافت کند.

_اگر در یک حادثه رانندگی میزان خسارت ایجاد شده در خودرو زیاندیده کمتر از 6,300,000  هزار تومان باشد، دریافت خسارت از شرکت بیمه بدون کروکی و گزارش پلیس امکان دارد.

در این مورد بیمه با حضور خودرو دو طرف حادثه و مدارک مورد نیاز خسارات ایجاد شده را می پردازد. 

بیمه شخص ثالث

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.